fbpx
Uncategorized

Numera är smartphones mycket snabba med processorer, RAM-minne och lagringstyper som arbetar tillsammans för att göra allting snabbt. Men med tiden blir de flesta av dem långsammare eftersom mer skräp lagras i form av cachad data, oanvända filer och mappar. Som en första lösning laddar de flesta ner en antivirusapp som gör jobbet med ett enda tryck medan det finns flera sätt att snabba upp smarttelefonen.

Din telefon började fungera smidigt och svarade omedelbart på varje tryck, men med tiden råkar även den bästa telefonen börja visa sin ålder och med en enhet som du använder så mycket som din smartphone kan varje missad svepning eller extra ögonblick som väntar på att en app ska laddas kännas som en evighet.

Inaktivera animationer

Utan tvekan får animationerna alla övergångar och interaktioner med operativsystemet att verka mer flytande och det ända tills telefonen börjar bli långsammare och animationerna börjar se ut som stop motion-video. Om animationerna inte flyter så bra längre kan du stänga av dem helt och hållet för att både se bättre ut och frigöra lite processorkraft.

Rensa dina lagrade data

Dina appar cachelagrar kontinuerligt små bitar av data, vilket naturligtvis kommer att snabba upp telefonens prestanda. Men om din enhet har ont om lagringsutrymme kommer cachad data att börja sakta ner telefonens prestanda mer än den hjälper.

Ta bort widgets

Widgets anses vara en fantastisk funktion i operativsystemet som gör att du kan se och interagera med appar på din startskärm utan att behöva starta appen. Även om de sparar tid när telefonen är snabb och ny kan de så småningom dra ner hastigheten på hela enheten.

Uppdatera alltid

Folk undviker vanligtvis att uppdatera sin telefon eftersom de tror att det finns en konspiration där ute för att sakta ner din telefon. Sanningen är att dessa versioner är optimerade för att förbättra prestandan, även på äldre enheter, och de kan till och med trimma programvaran så att den fungerar bättre samtidigt som den använder färre resurser.

Ännu viktigare är att regelbundna uppdateringar hjälper till att säkra din telefon mot skadlig kod, buggar, hackningar med mera och du kan till och med kontrollera versionen av operativsystemet via dess inställningar. Om det finns en uppdatering kan du vanligtvis hitta den där också.

Dina appar kan också uppdateras i tid och otid så det är centralt att kontrollera dem då och då, särskilt efter en stor uppdatering av operativsystemet eftersom detta vanligtvis föranleder en uppdatering från flera appar.

Radera gamla texter

Din telefon håller alla dina konversationer intakta eftersom detta inkluderar alla bilder och videor som du eller dina kontakter delat. Det är viktigt att spara de filer du vill behålla och börja arbeta med att rensa ut gamla konversationer eftersom telefonen kommer att fungera bättre och du kommer att ha lättare att navigera bland dina texter.

Försök att installera en anpassad ROM

Om du är ett proffs och har god erfarenhet av att roota en smartphone är det viktigt att försöka installera en anpassad ROM. Med detta kan du inte bara få tag på de uppdaterade funktionerna utan även den senaste versionen av Android-versionen även efter att din enhet inte har stöd för den.

Leave a comment