fbpx

Hur kontrollerar du batteriet på en enhet med Android OS?

Hur kontrollerar du batteriet på en enhet med Android OS?

När det gäller batterihälsa är det en mycket viktig faktor, vars kondition inte är uppenbar vid första anblicken (som till exempel displayens eller enhetens kondition), men som i stor utsträckning bestämmer enhetens användbarhet. Alla kraftfulla och behändiga enheter är mer eller mindre oanvändbara utan ett fullgott batteri. Även batterier med enorm kapacitet förlorar dock kraft med tiden och enhetens uthållighet kan gradvis, men ibland plötsligt och oväntat, minska. Det är därför bra att vara uppmärksam på batteriets hälsa, dvs. dess maximala kapacitet och urladdningshastighet, och kontrollera det regelbundet.

Kontroll av batterihushållning på smartphones med Android OS
Om du äger en Android-telefon vet du förmodligen att batterihälsa inte är information som är helt tillgänglig. Till skillnad från Apple-enheter, som alltid har den här funktionen tillgänglig i inställningarna, är batterihälsan i “androids” mycket sämre tillgänglig. Den goda nyheten är dock att du med lite tålamod kan få den här funktionen/informationen tillgänglig på några minuter. Låt oss se hur man gör det.

Hur får man reda på batterihälsa på android-enheter?
Det första sättet vi ska visa nu kan se lite pofid ut. Dessutom fungerar det inte alltid, men om din enhet stöder det är det det snabbaste sättet att kontrollera batterihälsan. Följ bara de här två stegen:

1- Öppna dial
2- Ange koden * # * # 4636 # * # *
3- I menyn som visas klickar du på “Batteriinformation”.

Den andra metoden kräver att du laddar ner en ny applikation, men du kan vara säker på att den fungerar. I Play-butiken hittar du ett stort antal program som erbjuder en översikt över batterihälsan och andra användbara funktioner. För att undvika långa hämtningar rekommenderar vi att du laddar ner AccuBattery direkt. Det är pålitligt, tydligt och framför allt gratis.

När du har installerat programmet är det bara att öppna det och klicka på fliken Hälsa så kan du kontrollera batteriets status. Dessutom kommer programmet att erbjuda dig ytterligare information, inklusive den aktuella maximala kapaciteten (alltså hur stor andel av den ursprungliga kapaciteten som fortfarande kan användas) eller den uppskattade tiden för urladdning. Noggrannheten hos enskilda uppgifter kan vara något tveksam från början – vi rekommenderar därför att du väntar några cykler (urladdning-laddning av enheten) och uppgifterna bör bli mycket mer tillförlitliga.

Tips för att spara batteriets hälsa och hålla den på en hög nivå så länge som möjligt.

1- Om du bryr dig om din mobiltelefons kondition och vill att den ska förbli fullt fungerande och användbar så länge som möjligt rekommenderar vi att du följer de här tipsen som hjälper dig att hålla batterihälsan på hög nivå så länge som möjligt.
2- Ladda inte enheten helt till 0 % och ladda den inte till 100 %.
3- Håll batteriet mellan 20-40 och 80 %.
4- Undvik snabbladdning
5- Utsätt inte enheten för extremt höga temperaturer, särskilt inte under laddning.
6- Använd endast original men andra pålitliga laddare och kablar.
7- Ladda inte under natten (på 100 %).

Du kan besöka oss och känna dig trygg med att det du får hjälp med rådgiving, telefon batteribyte, telefon displaybyte eller köpa displayskydd på våra butik Fancy Phone.

Leave a comment