fbpx
Uncategorized

Smartphones med IP-certifiering kan till viss del stå emot vatten, men det betyder inte att du helt och hållet kan sänka ner telefonen i en hink med vatten. Nedan följer en lista över vissa sätt som kan försvara din smartphone från vattenstänk även om den inte har en IP-certifiering.

I och med monsunens intåg i landet ökar risken för att din smartphone skadas i regn betydligt. Dessutom, om du råkar råka tappa din smartphone i vatten, är det lämpligt att följa vissa dos för att återställa din smartphone utan att skada din smartphone ytterligare.

Öva på att skydda telefonen från vatten genom att distansera den

Det är viktigt att motstå suget att ta med sig telefonen in i badrummet med dig. Om du är på väg till poolen föreslås att du förvarar din telefon på en torr plats utanför spatzonen, eftersom detta är det säkraste sättet att hålla telefonen torr.

Om du vill flyta till din favoritmusik kan du köpa en vattentät Bluetooth-högtalare och förvara telefonen i bilen eller väskan. Om du måste röra din smartphone när du leker i vattnet är det viktigt att se till att torka händerna först och aldrig hantera telefonen när du står vid kanten av en pool eller ett öppet utrymme.

Vattentäta fodral och påsar

Om du också vill skydda din telefon från oavsiktliga spill, stänk eller våta fingrar är det viktigt att överväga att skydda den med ett vattentätt fodral eller en vattentät påse, eftersom dessa låter dig använda telefonen enkelt och skyddar den mot stänk.

Vattentäta påsar är vanligtvis specialiserade för vattenälskare på språng eftersom de låter dig använda din pekskärm samtidigt som de skyddar telefonen från vattenskador. Vissa av dem flyter till och med, men vi rekommenderar ändå att du kan hålla telefonen borta från vatten och använda påsen för att skydda dig mot stänk och våta fingrar. Om det finns en chans att telefonen kan hamna under vatten ska du inte använda en ziplockpåse.

Om du har telefonen i fickan eller fastspänd på armen när du tränar är det viktigt att se till att fodralet eller armbandet du använder är vattentätt.

Använd en nano-beläggning

Nanorez är en beläggning som vanligtvis kan appliceras på insidan av din telefon för att skydda de elektroniska komponenterna från vattenskador. Den hydrofoba beläggningen kan till och med appliceras på cirka fem minuter i din lokala Mobilbutik. Nanorez kan förhindra skador från oavsiktliga dopp och gör telefonen vattenbeständig.

Om din telefon oavsiktligt har tagit ett dopp och gör följande

– Ta bort telefonen från vätskan så snabbt som möjligt.

– Om telefonen fortfarande är påslagen ska du stänga av den. Om den är avstängd ska du inte försöka slå på den.

– Håll telefonen upprätt och luta den försiktigt från sida till sida, så att vätskan kan rinna ut från botten.

– Använd försiktigt en mikrofiberduk för att torka bort synlig fukt från telefonens utsida.

Leave a comment