top of page
Sök
  • fancyphonecd

Apple strömförvaltning: hur man använder enhetens batteri mer effektivt?


Jag är säker på att det inte är någon nyhet för dig att batterikapaciteten på din iPhone, iPad, Apple Watch och MacBook minskar över tiden. Enheterna tappar gradvis batteritid på en full laddning och deras prestanda kan påverkas. Men denna naturliga nedbrytningsprocess kan bromsas ned om du följer några grundläggande regler. Vad ska du tänka på?


Apple-strömförvaltning: hur man använder enhetens batteri mer effektivt? Det allra första viktiga steget som kan påverka Apples strömförvaltning avsevärt är att uppdatera operativsystemet. Utvecklare arbetar ständigt för att säkerställa att programvaran hjälper till att spara batteritid och förlänga batteritiden. Nya OS-versioner gör vanligtvis små förändringar som gör enheten mer strömsnål och därmed mer energieffektiv. Så se till att din iPhone, iPad eller Mac är uppdaterad till det senaste operativsystemet.


iPhone-batteri: tänk på temperaturen Apple säger att enheterna idealiskt sett bör användas och förvaras vid temperaturer mellan 16 och 22 grader Celsius. Detta är när batteriet har de idealiska förhållandena för att fungera och laddas ordentligt. Självklart passar du sällan in i dessa temperaturer. Den övre temperaturgränsen för iPhone-enheter är 35 grader Celsius. Prolongerad drift över denna temperatur orsakar större nedbrytning av batteriet och därmed en snabbare minskning av batterikapaciteten. Den lägre gränsen, under vilken mer slitage sker, är 0 grader Celsius. Samma sak gäller för iPad och Apple Watch.


Idealt sett bör du använda din MacBook vid en temperatur mellan 10 och 35 grader Celsius.

Problemet kan vara skyddet Om du har problem med iPhone-batteriet kan orsaken vara skyddet eller fodralet. Hur är detta möjligt? Ofta förhindrar fodralet enheten från att kyla ner ordentligt. Under laddning och drift samlas värme upp nedanför, vilket utsätter batteriet för temperaturer över 35 grader Celsius. Detta gör att batteriet slits ut snabbare. Vi rekommenderar därför att du tar bort fodralet när du laddar.


Riktig långtidslagring Om du inte använder din enhet under en längre tid rekommenderar vi att du lämnar den laddad till 50%. Om du inte har använt den på länge, ladda upp batteriet till hälften var sjätte månad eller så, eftersom det gradvis laddas ur under veckorna, även om enheten är helt avstängd.


Varför töms iPhone-batteriet snabbt?

Orsaken till att iPhone-batteriet töms snabbt kan vara en degraderad batterikapacitet eller ineffektiv Apple Power Management. Vad kan du göra för att få din enhet att hålla längre?

Det är faktiskt ganska enkelt. I Inställningar kan du klicka på "Batteri" för en komplett översikt över vad ditt batteri används till. Du kommer att se vilka appar som "slukar" mest batteri. Om du begränsar deras användning kommer din iPhone att hålla längre på en full laddning. När du öppnar "Batterihälsa" ser du vad ditt batteris maximala kapacitet är. Om den är på 80% eller mindre, är det en bra idé att byta ut den mot en ny.


Praktiskt tips: När du inte använder din telefon, stäng av din dataanslutning, wifi eller platstjänster. Dessa funktioner kan tömma ditt batteri mycket snabbt. Du kan också spara en betydande mängd ström genom att sänka ljusstyrkan på skärmen.


Varför dör min MacBook och iPad så snabbt?

Även med MacBook och iPad är platstjänster eller internetanslutningar en stor batteridräpare. Du kan också öka batteritiden betydligt genom att begränsa skärmens ljusstyrka. Trots allt är skärmen på iPads och MacBooks oändligt mycket större än på smartphones, så den bidrar mer till strömtappen.


Du kan också få längre batteritid genom att stänga av appar som körs i onödan i bakgrunden. Energispararen, som finns tillgänglig inte bara för MacBook och iPad utan också för iPhone, är till god hjälp. När batteriet är lågt kommer den automatiskt att begränsa vissa funktioner för att spara så mycket ström som möjligt.


Byta ut Apple-batteriet

Om batterimmenyn talar om för dig att batteriet befinner sig på ungefär 80% kapacitet, har du inget annat val än att byta ut det mot ett nytt. Som tur är är inte ett nytt batteri så dyr. Det kommer att hålla din enhet igång som ny, och du kan till och med uppleva bättre prestanda.

Vi på Fancy Phone är en oberoende leverantör av Apple-produkter. Om du har problem med ditt Apple-batteri eller behöver byta ut det, tveka inte att kontakta oss på Storgatan 25, Linköping eller ringa oss på telefonnummer 010-750 05 53. Du kan också skicka oss ett mail på info@fancyphone.se. Vi hjälper dig gärna att hitta den bästa lösningen för dina behov.


24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Σχόλια


bottom of page