fbpx

Varför är det dyrt att reparera skärmen på I-phone 11 Pro Max?

I-phones är de mest elitära telefonerna som finns på marknaden idag. Telefonerna är fulla av de högsta möjliga flaggskeppsspecifikationerna som kan finnas på marknaden. I-phones är en produkt från Apple och har varit företagets flaggskeppsenheter. Apparaterna gjordes för människor som ville ha en telefon som var full av klass, funktionalitet och närvaro när den hölls i handen. Detta gör också att telefonerna är dyra, eftersom de bästa möjliga produkterna används i telefonerna för att ge dem det förstklassiga utseendet och livslängden. Telefonerna använde den mest uppdaterade formen av material som finns på marknaden, från deras kameror, till baksidor och skärmen. De mest moderna och sofistikerade materialen används endast vid tillverkningen av dessa enheter. När materialet som används i enheten är så dyrt stiger också kostnaden när du måste få en del utbytt eller reparerad. En av de dyraste delarna i iPhone är skärmen, och att få den utbytt är en rejäl summa som du betalar. Så varför är det så dyrt att reparera skärmen på i-phone 11 pro max. Här är några anledningar:

1- Super Retina-skärm:

Skärmen som används i i-phone 11 pro max är Super Retina Display. Super Retina Display är den bästa formen av skärm som finns på marknaden. Dessa skärmar är dyra på grund av de levande färger som de ger när telefonen används.

2- Glas:

I i-phone 11 pro max används Corning glas 6. Corning Glass 6 är ett av de mest avancerade glasen som används i mobiltelefoner. Glaset kan motstå upp till 15 fall från en höjd av 3,2 meter. Detta gör glaset ultrastarkt men det gör också glaset dyrt jämfört med andra skärmglas.

3- Kostnad för service:

Det är ingen lätt uppgift att serva i-phone. Det är slut med den tid då telefonerna sattes ihop med små skruvar eller bara med clips. Telefonerna har nu blivit mycket avancerade och har i dem funktioner som vattentäthet. Denna funktion är endast möjlig om telefonerna har en tätningsmekanism och detta kan endast uppnås genom att telefonens komponenter limmas ihop. Detta superlim fäster skärmen vid telefonens huvudpanel. När man måste reparera skärmen på i-phone pro max är det första man måste göra att ta bort limmet från telefonen. För att göra detta måste telefonen värmas upp och limmet smälter då. Detta måste dock göras vid en optimal temperatur eftersom en högre temperatur kan skada telefonens interna komponenter. Tillsammans med skärmen är reparationsprocessen också dyr.

I phone 11 pro max är en mycket premiumtelefon, och därför är komponenterna i telefonen också långt över premium. Dessa komponenter kräver särskild omsorg när de byts ut, vilket ökar kostnaderna för att göra reparationskostnaderna.

Leave a comment